Araç Seğmentleri ve Sınıflandırması 2020!

Araba satın almak isteyenlerin en çok merak ettikleri ve kafa karıştırıcı olan segmentler neye göre belirlenir? Araç segmentleri; araçlar boyutlarına ve gövde tiplerine göre isimlendirilir. Hatchback, Sedan, Suv gibi gövde tiplerini hemen hemen herkes bilir. Peki araba segmentleri olan A, B, C, D, E, F diye devam eden gruplandırmalar neler baz alınarak belirlenir?



OTOMOBİL SEGMENTLERİ


Araba segmentleri A'dan başlar J'ye kadar devam eder. Araç segmentleri karşılaştırıldığında araçların uzunluklarına ve diz mesafelerine göre segmentlere ayrıldığını, gövde tipine göre de isimlendirildikleri ortaya çıkmaktadır. Hangi araç hangi segmente karşılık geliyor?



A SEGMENT ARAÇLAR (ŞEHİR İÇİ ARAÇ)

kia picanto segment

Kompakt sınıfın bir üyesi olan A Segmenti mini kompakt olarak bilinir. Araç şehir içi araç olmasından ve uzunluk ölçülerinden bu harflendirmeyi alır. Mini-kompakt arabalar kentsel kullanım için tasarlanmış arabalardır. Park etmeyi kolay hale getiren şehir içi sürüş için ideal olacak şekilde tasarlanmışlardır. Normalde sadece dört koltukları vardır, ancak arkada oturan yolcuların bacak mesafesi çok olmayacaktır. Tekniksel olarak A segmenti arka mesafesi 3.70 santimetreden az otomobillere denir.

Bu araçlara örnek olarak:
Fiat 500, Kia Picanto, Hyundai i10Citroen C1, Peugeot 107, Renault Twingo gibi araçlar A segmenti araçlardır.


A Segmenti en çok satılan arabalar: Hyundai i10
 

B SEGMENT ARAÇLAR (EN AZ YAKAN, EN SORUNSUZ SEGMENT)

polo segmenti

İlgili Haber: Araç Segmentleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2020 Passat Business ile İmpression Arasındaki Farklar!

Araç markalarının tüm logoları ve anlamları

300.000 TL'ye kadar alınabilecek en iyi sıfır arabalar! (2021 Model yılı)