Araba Segmentleri 2020! Hangi araç hangi segment?

Araba segmentleri A'dan başlar J'ye kadar devam eder. Araç segmentleri karşılaştırıldığında araçların uzunluklarına ve diz mesafelerine göre segmentlere ayrıldığını, gövde tipine göre de isimlendirildikleri ortaya çıkmaktadır. Hangi araç hangi segmente karşılık geliyor?

Araç segmentleri nasıl belirlenir? Bütün araçların segmentlerini kendiniz belirleyebileceğimiz yazımızda A'dan F'ye kadar tüm segmentlere ulaşabilirsiniz.



A SEGMENT ARABALAR

kia picanto segment

Kompakt sınıfın bir üyesi olan A Segmenti mini kompakt olarak bilinir. Araç şehir içi araç olmasından ve uzunluk ölçülerinden bu harflendirmeyi alır. Mini-kompakt arabalar kentsel kullanım için tasarlanmış arabalardır. Park etmeyi kolay hale getiren şehir içi sürüş için ideal olacak şekilde tasarlanmışlardır. Normalde sadece dört koltukları vardır, ancak arkada oturan yolcuların bacak mesafesi çok olmayacaktır. Tekniksel olarak A segmenti arka mesafesi 3.70 santimetreden az otomobillere denir.

B SEGMENT EN AZ YAKAN ARABALAR


Alt kompakt arabalar olarak bilinen B segmenti, biraz daha büyük aile arabaları arasında popüler bir kasadır. Arabalardan çoğu beş koltukla donatılmış olsa da uzun yolculuklar için rahatsız edici olabilirler. Küçük yükleri taşımak için daha çok tercih edilen araç genellikle hatchback gövdeyler beraber sunulur.

Tüm segmentlere ulaşmak için --> Araba Segmentleri 2020

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2020 Passat Business ile İmpression Arasındaki Farklar!

Araç markalarının tüm logoları ve anlamları

300.000 TL'ye kadar alınabilecek en iyi sıfır arabalar! (2021 Model yılı)